Paradicsomos natúrszappan

A szappankészítésben én natúrnak nevezem azokat a darabokat, amik nem tartalmaznak hozzáadott illatanyagot (sem illóolaj, sem parfümolaj, sem semmilyen formában). Kizárólag a növényi vajak, olajak és a nátrium hidroxid vannak bennük. Ebbe a paradicsomosba saját termésű zöldségből házilag elkészített bioparadicsom levet tettem, ettől lett ilyen szép színű. (Tényleg bio, mert évtizedek óta nem látott a növény földje sem vegyszert, én csak tudom:-)) Már többször készítettem, és minden alkalommal halványult, ahogyan telt felette az idő, már belenyugodtam:-) A paradicsom ez a műfaj:-) Kicsit szappanporos is, de nem mindegyik. Megfejthetetlen, miért. Nem baj, így szép, így természetes:-) Most papírral a tetején pihen az érés alatt, ez egy kicsit…

tartja majd a színét.

Paradicsomos natúrszappan készítése otthon

kemény szappan, nem fogy el hamar, mégis jól habzik, az átlagosnál jobban. Ricinusolajat is tettem bele, ezért a jó habzása. Szintén átlagon felüli a bőrápoló tulajdonsága, és a krémessége is. Kókuszvaj, pálmavaj, olívaolaj és napraforgóolaj is van benne.

Az előbbi tulajdonságokat már az elkészítés előtt tudjuk, mi “szappanosok”, mert recept-tervezőt használunk, amely megmutatja az összeállított szappan jövendőbeli tulajdonságait. A program ragyogó, a kipróbálás mindig igazolja a várakozást! Hamarosan lesz sárgarépás szappan is, az is hasonlóan gyönyörű, természetes úton elért színt ad.

A paradicsom feszesít, hidratál, de ha ez a célod, akkor pakolásként is tegyél fel az arcodra egy fél paradicsomot, mert egy szappanos lemosástól nem várhatod, hogy megfiatalítson;-) Ez a szappan kíméletesen tisztít, nem szárít, sőt: visszazsírozza a bőrödet, és nincs benne parabén, alumíniumszármazék, stb. Ezt tudja, nem többet és nem kevesebbet!

Pardon, állatkísérleteket sem végzek, mielőtt megalkotom a szappanokat ezt is tudja…! Száraz, vízhiányos bőrre kiváló választás.

Paradicsomos natúrszappan készítése otthon

 

Paradicsomos natúrszappan készítése otthon

 

Kacérkodsz a házi szappankészítéssel, de nem mersz egyedül belevágni?
Kattints most a bizonyosságért!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .