Csokis fahéj szappan

Az illata mennyei: fahéj és szegfűszeg illatú természetes, csokis szappan is készült novemberben. Holland kakaóporral színeztem a szappanmassza egyik felét, a másik natúr színű maradt. Egy faládikóba öntöttem felváltva a középponttól (egy ügyes kis fa szerkezet segítségével), majd feldaraboltam változatos méretekre, mert van, aki a nagyobb, és van, aki a kisebb szappanokat kedveli. Van köztük …

négyzet és téglalap alapú is. Kiváló kis szappan lett, alapolajokkal készítettem: kókuszvaj, pálmavaj, olívaolaj, napraforgóolaj. A kakaópor élettani hatásainak elemzésétől megkíméllek, mert kizártnak tartom, hogy egy 5 perce tusolás alkalmával bármilyen hatásával is lehetne számolni:-)

Csokis fahéj szappan készítése házilag

Csokis fahéj szappan készítése házilag

 

Ahogy ajánlani szoktam, úgy írom ide is:

ez egy “alap” szappan, nincs benne semmilyen extra tudású (és így drága!) összetevő, DE: még így is tízszer többet tud, mint tömeggyártású, boltban kapható társai! Nem szárít, nem káros, egyedi, nagy gonddal készített darab, stb.

A tetejét rusztikusra alakítottam, mert ez az irányzat az egyik kedvencem, nagyon szeretem, mert… kreatív, természetes, látványos és praktikus (nem csúszik ki a tenyérből egykönnyen, mert az egyenetlen felszín megakadályozza ).

A teljes leírásból nem maradhat el a szappan tetején látható szappanpor sem.
Erről (ha még nem tudod, mi az) azt lehet tudni, hogy némely friss szappanon megjelenik, másokon nem, a beltartalmat pedig semmilyen mértékben nem érinti. A levegővel történő érintkezés során keletkezik, de ennél többet még vegyészek sem tudnak róla biztosan:-)

Vannak, akik úgy tartják, hogy ez csúnya és nemkívánatos, szerintem viszont gyönyörű, és eszem ágában sincs lemosni a szappanjaimról.

Minden bőrtípusra megfelelő szappan.

Csokis fahéj szappan készítése házilag

 

Kacérkodsz a házi szappankészítéssel, de nem mersz egyedül belevágni?
Kattints most a bizonyosságért!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .