Szappankészítő konferencia, folytatás

Már majdnem egy hete készülök folytatni a rövid beszámolót a szappankészítő konferenciáról, ami ITT olvasható.

Azt gondolom, hogy nagyon megérett az idő arra, hogy egy ilyen rendezvényen bővíthessük a rálátásunkat a szappankészítő vállalkozás ügyében.
Az ötlet és a megvalósítás érdeme a Magyar Szappankészítők Egyesületéé, mely 2013-ban újjáalakult, s a régi célokkal de friss erővel látott neki a fő célok megvalósításának.

A szakmai érdekvédelmi közösség fő céljai, idézet a honlapról:

“Egyesületünk kiemelt feladatának tekinti a természetes alapanyagokból készült kézműves szappanok népszerűsítését, a szappankészítők szakmai támogatását, érdekképviseletét, valamint – a manufakturális szappankészítés minőségbiztosítási rendszerének kidolgozásán keresztül – szakmai felügyelet létrehozását.”

A célok magukért beszélnek. Örömmel tapasztaltuk meg a rendezvényen: egyre több szappankészítő jön rá arra, hogy szükség van a szakmai érdekképviseletre és támogatásra. Ez pedig összefogás nélkül nem lehet eredményes.
A magam részéről már tavaly is fontolgattam a belépést, most azonban a tettek mezejére is ráléptem.
A szappankészítő konferencia (becslésem szerint) több tucat készítőt győzött meg arról, hogy eljött az ideje egy országos tömörülésben képviselni az érdekeinket.
Az érdemi munka ezután már valóban “csak” azon múlik, hogy mennyire tudunk mi, tagok együtt dolgozni a közös célok érdekében.

Tájékozódj, és lépj be Te is az egyesületbe!

  • Ne legyen szélmalomharc a hatóságok és a kis, kézműves szappankészítő vállalkozások között!
  • Tegyenek a törvények és jogszabályok különbséget a kis-, közép- és nagyvállalkozásokkal szemben támasztott követelményekben!
  • Legyen védjegyünk!
  • Legyen hiteles szakmai érdekvédelmünk:
    képviseljük együtt az érdekeinket!

Szappankészítő konferencia 2014.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .