Kockás kecsketejes szappan készítése

Készítettem az egyik kedvenc receptemmel egy kockás szappant is a csíkos után.
Adta magát, mert a múltkori, dekor céllal készített rózsaszín csíkok mellett még rudakat is vágtam abból a szappanból – az ötlet már akkor megszületett.

 

Kockás szappan készítése

 

Ebbe nem tettem Titán-dioxidot, mert szerettem volna, ha látjátok a különbséget a fehérített és a nem fehérített szappan színe között:

 

Szappankészítés Titán-dioxiddal

Szappankészítés kockamintával

Titán-dioxidos szappan készítése

 

A két recept nem teljesen egyforma, hiszen a cukrosban kókuszvaj, pálmavaj és repceolaj van, ebbe pedig került még 10 % shea-vaj is – ettől viszont picit még fehérebb is lett, mint a csíkos lett volna Titán-dioxid nélkül.

Azt most nem írom le, hogy miért jó, ha shea-vajat is teszel a szappanba, de itt elolvashatod 🙂

Ezúttal levendula illóolajat használtam, mert ekcémás, pikkelysömörös bőrre szánom, és a levendula illóolaj a shea-vajjal kombinálva megfelelő összetétel lesz erre.
Mindkettő gyulladáscsökkentő, a vaj pedig még szappanban is képes hidratálni.

A kecsketejjel együtt ez a kombináció ÁSZ az ekcéma otthoni kezelésének kiegészítésében!

A kockás mintát úgy készítheted el, hogy vékony hasábokat darabolsz egy viszonylag friss szappanból, és ezeket hosszában a tömbformába rétegezed frissen kevert masszával.
 
 

Erre vigyázz:

ne tégy bele olyan adalékot, illóolajat a szalagfázishoz, ami túl hamar keményítené a masszádat, mert a rétegezéshez és a hasábok elhelyezéséhez idő kell!
A massza csak akkor fogja szépen kitölteni a hasábok közeit, ha még a végén is önthető marad.

 

Kockás szappan készítése

 

 Kacérkodsz az otthoni szappankészítéssel, de nem mersz egyedül belevágni?
Kattints most a bizonyosságért!

 
 

3 Responses

  1. Benke Éva

    A csíkos nagyon tuti lett! Szuper ötlet! Ezt lehet esetleg más összetevők párosításával is, nem?

    • Angyalom Szappan

      Persze, és természetesen színben is lehet variálni!
      A lapocskák méretével és elhelyezésével kell ügyesnek lenni, hogy a szeletelés pont jól essen méretben, ne az üres, “csíkok” nélküli pontjára. Jó térlátás és szemmérték kötelező, Évi 😉
      És micsoda izgalom a felvágásig!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..