Természetes smink a nyári melegben is

A natúr bőrápolás témájában kértem fel Orsit arra, hogy avasson be minket a természetes sminkszerek használatának jelentőségébe.

Személyes indíttatásom is van, hiszen évek óta nem tudok sminkelni, mert a szemem mindentől begyullad.
Ez biztosan összefügg az évek során egyre kiterjedtebb pollenallergiámmal (is).
Sem spirált, sem szemhéjárnyékolást, sem szemhéjtust nem tűr meg a szemem.
Szemsmink nélkül pedig elég vicces egy arc, aminek a többi része -igaz, észrevehetetlenül, de mégiscsak kifestett, igaz? 🙂

Ki szeretne ehelyett…

Természetes smink a nyári melegben

… így nézni ki?! 😀

Természetes smink a nyári melegben
Orsinak, az Arcszíntér tulajdonosának van erre is tippje, figyelmetekbe ajánlom írását, amit az Angyalom Szappan olvasóinak készített.
Fogadjátok szeretettel és figyelemmel! 🙂

“Fürjes Orsi vagyok, a Tudatos nők biosminkese. Andi szappanjait első pillanattól fogva szeretem, hiszen nagyon régóta csak és kizárólag bio/natúr termékeket használok.  Így amikor felkért egy vendég cikk megírására, hihetetlen megtiszteltetésként ért, hiszen egy vállalkozó társam pont annyira becsüli az én munkámat, mint amennyire én az Övét.

Bár rengeteget lehetne írni az általa ajánlott témákban, igazából egy összefoglalót írnék elsősorban, mert sok dolgot bár másoknak írva, de érintettem bővebben kifejtve. Számomra az összetevők ellenőrzése már a mindennapjaim részévé vált. Az indulásom egyszerű volt, nem akartam tovább fogamzásgátlót szedni és szennyezni a testem, természetes alternatívát kerestem. Minél többet kutakodtam a témában, annál több dologgal szembesültem a kozmetikumokban lévő rengeteg káros anyagokról. A legnehezebben lecserélhető termékeim a sminkjeim voltak. Konkrétan nagyon magas elvárásokkal indultam neki, de sorra csalódtam a boltok saját márkás „natúr” termékeikben. Ugyanúgy tartalmaztak káros anyagokat, ugyanúgy nem voltak pigmentáltak, és ugyanúgy okoztak allergiás reakciókat a bőrömnek, szememnek. Ezekről a reakciókról korábban már írtam a blogomon.

Természetes smink a nyári melegben

Nyáron kiemelten fontos, hogy ha használunk sminket, akkor még véletlenül se legyen benne mérgező anyag, hiszen a nap beleégeti a káros anyagokat a bőrünkbe. Gondolj csak bele, a bőröd a legnagyobb érzékszerved. A legkülső védekező eszközöd. Ha tönkreteszed, hogy látja el a feladatát? Mérgezed, és utána bele is építed a bőrödbe, hogy még véletlenül se tudd rendbe hozni magadat. A napfény nagyon jó hatással van az emberi szervezetre, nem szabad kiiktatni, hanem fizikai fényvédővel felszerelve kell óvni a káros UVB és UVC sugárzástól. A kémiai fényvédők többsége fényérzékenységet okoz, napfénnyel reakcióba lépve. Jó kis összefüggés, ugye? Ami tuti tilos, napozáshoz sminkelni.

Természetes smink a nyári melegbenTermészetes smink a nyári melegben

Az én szív szerelmem smink márkában a Zuii Organic lett: 100%-ban bio, 95% organikus növényi összetevőket tartalmaz. Olyan gyönyörűen pigmentált, hogy nagyon kevés használatával is egyszerűen mesés, élő, színes sminkeket lehet készíteni velük. Nagyon tartósak, gyönyörű színekkel, és a bőröd is csak mosolyogni tud tőle. Az Enyém már ezt teszi! Imádom a színeket és nem elégedtem meg annyival, hogy alig látszó (a szemem annyira rejtett, hogy az a smink nem is áll jól) sminkkel megelégedjek.  A Zuii csak fizikai fényvédőket tartalmaz, amely a bőrödbe nem szívódik fel, de védi a káros sugaraktól. Mi lehetne jobb, mint virágokat viselni az arcodon?”

Köszönjük szépen, Orsi!
Rákerestem, a zuii.hu oldalon találunk webshopot.

Legközelebb ebben a témában összeszedem, amit megtudhatunk a saját magunk által, otthon elkészíthető smink alapanyagokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .