Miért adnád a fejed otthoni szappan készítésre, miközben a piacot elárasztják a hangzatos márkanevű csoda-termékek, a szilárd és folyékony szappanok, vonzó színekkel, illatokkal és ígéretekkel csábítva a vásárlásra? Azért, mert tudod, hogy tele vannak allergizáló, sok esetben mérgező, és hosszú távon ellenőrizetlen hatású, mesterségesen előállított anyagokkal. Te pedig – ha módodban áll – szeretnéd megóvni a magad és családod egészségét. Amit nálunk találsz: bőrápolás és háztartás természetes módszerekkel.

A szervezet ugyanis nem felejt, a felhalmozódott káros anyagokra bármelyik pillanatban jöhet a lázadása: az allergiás, ekcémás bőrtünet, stb.

Ki szeretne nap, mint nap mérgező vackokat magára kenni, ezekkel tartani “tisztán” a fürdőszobáját, és utána beleengedni az élővizekbe?!
Melyikünk gondol bele szívesen abba, hogy gyermeke bármikor allergiássá válhat egy-egy szintetikus adalékra a mosó- és öblítőszerek összetevői közül?!
És, hogy mennyit költünk el havonta olyan piperecikkekre, amiket töredék-áron elő lehet állítani házilag, könnyen és olcsón beszerezhető alapanyagok felhasználásával?!

EZÉRT ÉRDEMES SZAPPANT KÉSZÍTENI HÁZILAG

A házi szappan készítés ókori hagyományokra épít, gazdag kultúrtörténeti háttérrel rendelkezik, de nem ezek miatt egyre népszerűbb manapság, hanem mert minél tovább tovább szeretnénk családunk, szeretteink körében maradni a Földön. Ehhez évszázadokig túl veszélyes volt a világ, meg kényelmetlen is. De az ember találékony és okos lény, kitalálta és megcsinálta a kényelmes, biztonságos életet. Azután villámgyorsan át is estünk a másik végletbe, és kiderült, hogy a kényelemnek és jólétnek nagy az ára. Rájöttünk, hogy ha teleszemeteljük a bolygót, megmérgezzük a vizeket, stb, akkor a gyermekeink életét lehetetlenítjük el. Először csak egy szűk réteg kapott észbe, de ma már mindenki kezdi komolyan venni.

Elkezdtünk félni. Mégpedig az éghajlati változások miatt. Ez ugyanis mindenkit érint. Már a húszévesek is észre veszik, hogy szélsőségesebb az időjárás, mint amire gyermekkorukból emlékeznek. Perzselő és száraz a nyár, enyhe vagy épp szokatlanul hideg a tél, a tavasz és az ősz már csak emlékeinkben él. Egyszer túl sok a csapadék, máskor meg alig van. Egyik napról a másikra 15 fokot is emelkedik, vagy esik a hőmérséklet.

Ezt már nem lehet nem észre venni, igaz?

Közben pedig okos emberek felfedezték, hogy amit eddig egészséges ételnek hittünk, az nem az. Hogy amit orvosságként szedünk a betegségeink gyógyítására, az újabb betegségeket okozhat. Hogy a rengeteg allergiás nem lenne beteg, ha nem találkozna a szervezete túl sokat és túl gyakran bizonyos, a szervezete számára idegen (méreg)anyaggal. Egyre nagyobb nyilvánosságot kap a kozmetikumgyártás kapcsán pl. az állatkísérletek (=állatkínzás) ténye is. Elindult valami, és ma már mindent megteszünk azért, hogy a tévedéseket korrigáljuk, hogy rendet rakjunk a fejünkben, és utána az életmódunkban is. Átértékeljük azokat a dolgokat, amik a kényelmünket szolgálták eddig, és hajlandóak vagyunk változtatni a vásárlási és egyéb szokásainkon, a háztartásunkon valamit-valamiért alapon.

UGYE JÓ LENNE EGÉSZSÉGESEN, NYUGALOMBAN,
BIZTONSÁGOS BŐSÉGBEN ÉS HARMÓNIÁBAN ÉLNI?

Szeretnél…

  • olyan szappant és tisztító szereket használni, amik kiválóan megfelelnek Neked és a családodnak (mert egyszerűen csodálatosak és mindent tudnak, amit vársz tőlük!), de nem veszélyeztetik a környezetünket, jövőnket?
  • este elégedetten lefeküdni, és reggel vidáman, bizakodva ébredni?
  • kisebb vagyont megspórolni a házilag előállított szerekkel?
    (legalább a mostani háztartási kiadásaid felét megspórolhatod a tusfürdők, testápolók, gyógykenőcsök, fertőtlenítő-, súroló-és mosószerek kiváltásával!)
  • büszkének lenni saját értékrendedre és teljesítményedre?
  • egészséges, fiatal(os), “jó bőrben” élni? “Jó bőr” – mondja a szleng, igaz? 😉

Ha ezeket a sorokat olvasod, már büszke is lehetsz magadra, mert a tudatosság már megszületett benned 🙂

A szappankészítés tudománya mögött ott a lehetőség bepillantani, s – ha vonz,- meg is tanulni elkészíteni magad számára az összes testápolási cikket, és háztartási tisztítószert, amit eddig boltban vásároltál.

Ha most még új számodra a gondolat – holnap már otthonosan mozogsz a természetes, natúr kozmetikumok világában, és a “zöld háztartás” vezetésében!

HA NYITOTT VAGY A VÁLTOZTATÁSRA, KATTINTS IDE, KÉRD EL AZ INGYENES AJÁNDÉKOKAT IS!

Ha már tudsz szappant készíteni : Szappanimádók kérdőíve >>> Töltsd ki te is, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!