Ekcémára termálvíz

posted in: Ekcéma kezelése | 0

A meleg fürdő gyógyhatása közismert: önmagában egy meleg vizes kádfürdő is képes ellazítani, foldani a ránk nehezedő stresszt, ellazítja a testet is lelket is.
Lazítja az izmokat és serkenti a vérkeringést az erek tágítása által.

A termálvizek még ennél is többet tudnak: különféle ásványi anyag tartalmuk kiegészíti a meleg víz amúgy is áldásos hatásait.
Van, amelyik termálvíz az ízületi gyulladásokra, van, amelyik a szívműködésre, az anyagcserére van jótékony hatással, de fájdalomcsillapító hatású is létezik.

Jó tudni, hogy olyan is van, ami az ekcéma és pikkelysömör gyógyítását is elősegíti!
Ez pedig a kéntartalmú, másképpen: a kénes gyógyvíz, termálvíz.
Ilyenben az ország több pontján is kúrálhatjuk magunkat: Hévízen, Mezőkövesden (Zsóry Fürdő), Harkányban, Parádsasváron, Balfon, a Rudas- és Lukács Fürdőkben.

Akinek lehetőségei engedik, vegyen igénybe a termálvizes fürdőkúrát, nagyon jól kiegészítheti az orvosi gyógyítást és az ekcéma otthoni kezelését!
A sós tengervíz ugyanilyen jó hatású az ekcéma tüneteinek enyhítésében.
Ha éppen nincs is módunk kiruccanni valamelyik tengerre kúrálni magunkat, akkor a tengeri fürdősót még mindig bevethetjük, ehhez csak be kell sétálni egy megfelelő üzletbe:-)

A bőr megtisztításához ekcéma, pikkelysömör, bőrirritáció esetében a kecsketejes, tengeri sóval és -iszapporral készített szappant ajánljuk, csodákra képes 🙂 !

 

Szeretnél még többet tudni a bőrkímélő mosakodásról?
Olvass tovább itt infókért, segítségért!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .