Tiszta kézzel facsard ki, és ha nem teszi ki teljes egészében a folyadékmennyiségedet, akkor egészítsd ki bátran kecsketejjel (mint most én, kb egyharmad a tej), vagy desztillált vízzel, vagy joghurttal, esetleg zöld teával. Mérhetsz bele a reszelt uborkából is, de ne túl sokat, én kb. 3-4 evőkanállal tettem a folyadékhoz. A kifacsart uborka reszeléket a végén, a majdnem kész masszába tedd bele majd.

Szeretném tudni, hogy…

Örülök, hogy itt vagy, kérlek, oszd meg velünk, miben van szükséged segítségre!
A SzappanMentor egyik küldetése, hogy segítse a szappankészítéssel foglalkozókat, azaz Téged 🙂

  • Bizonytalan vagy a szappankészítés egy pontján és hetek óta nem jutsz előbbre vele?
  • Már annyi mindent elolvastál a témában, hogy zsong a fejed, de még mindig nem jöttél rá, miért nem jön ki szépen a formádból a szappan?
  • Úgy érzed, már sosem tudsz szép és jó szappant készíteni?
  • Kifogytál az ötletekből?
  • Szeretnéd megosztani a tapasztalataidat, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Itt az alkalom:
egy helyben topogás helyett öntsd ki a szíved, és segítünk a gondon! 🙂


, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “Szeretném tudni, hogy…” bejegyzéshez

  1. Bea avatar
    Bea

    Szia
    Ha saját receptet szeretnék kreálni,honnan tudom,hogy mibôl,mennyit használjak?
    A másik: honnan tudom 100%-osan,hogy kész és felhasználható a szappanom?
    Elég a 8 hét érlelés vagy ennél több is lehet?
    Köszönöm szépen!
    Bea

    1. Angyalom Szappan avatar

      Kedves Bea! Köszönöm a kérdéseidet. A szappankészítés egy haladóbb foka, amikor megtanulunk recepteket tervezni az olajok tulajdonságai és a bőrtípusok szerint. Az érési időről ezt a cikket ajánlom: https://szappanmentor.hu/ti-kerdeztetek-a-szappanok-eresi-idejerol/ Ebben a cikkben még további posztokra található link, melyek kapcsolódnak ehhez a témához, tehát szintén lehet belőlük tanulni.
      Remélem, tudtam segíteni, szeretettel: Andi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .