Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

Kész a Télapó-szappan rátétes módszerrel

A Mikulás-szappanról már írtam egy, majd még egy felvonásban – utóbbiban a tölcséres eljárásról is olvashatsz (ha még nem tetted) 🙂
Sok képet készítettem közben, ezért osztottam többfelé a témát, szerintem így követhetőbb. (Remélem, szerintetek is 🙂 )
Tegnap épp az egyik legizgalmasabb 🙂 résznél fejeztem be az írást, vagyis a papírhengerek szappanról történő lefosztásánál.
Ezt az öntés utáni másnapon megteheted Te is, ha ilyet készítesz – akárcsak más szappan esetében (ami nem hengeres).
Ennek a hengernek van egy kemény pereme, amit nem könnyű átvagdosni úgy több helyen, hogy ne sérüljön meg a puha, friss szappan az olló hegyétől.
Ezért sem érdemes színültig tölteni a píprhengert, mert nehéz lesz letépni.
A bevágást követően óvatosan letépegetjük körben, lefelé húzva a papírt a szappanról.
A művelethez melegen ajánlom a kesztyű használatát, mert a friss szappan nagyon szárítja, igénybe veszi a tenyér, ujjak bőrét!
Itt különösen, hiszen míg bontjuk a papírt, teljesen nyitott tenyérben tartjuk a síkos, nagy tömegű szappanhengert.

Nekem most egyben szépen lejött, és ez a bevágásoknak köszönhető, amiket sűrűn, egyenletes távolságban ejtettem a peremeken.

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehajtottam a kis füleket, amíg csak tudtam:

Mikulás-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenyerünkben tartva, az egyik fülecskét megragadva, oldalirányban lassan tépjük a vastag papírt, közben tenyérben elforgatjuk a szappanhengert.

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aljánál lassítunk, mert az a falnál még vastagabb, és egyben le fog jönni, inkább csak elválasztani, lecuppantani kell a könnyen elkenődő szappan-aljtól.

Ha ezzel nem sietünk, akkor egy-két simítással ki tudjuk igazítani a szappanhenger alját azért, hogy a vége is szép, ép maradjon.

Az esetlegesen papíron maradt szappant bátran simogassuk vissza a hengerre, és minden egyenetlenséget is “maszatoljunk” simára. A kesztyű még most is kell!

Ha ügyesek voltunk, már csak óvatosan fel kell szeletelni.

A korábban készült Mikulás-szappan lapokat néhány pötty friss masszával rögzíthetjük a szeletek tetejére, és irány az érlelő polc 🙂
Ezzel a rátétes módszerrel bármilyen pici, lapos szappanodat fel tudod applikálni egy nagyobbra.
Csak elő kell venni a szárnyaló alkotó fantáziát, és…
Jó mulatást hozzájuk! 🙂

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

Télapó-szappan készítése - Angyalom Szappan

 

 

 

 

 

 

 

 


Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .