Írtam a műhely-kérdésről minap, s ebben a GMP-ről is.
Sok szappankészítő kérdését hallottam már, hogy mi az ördög az értelme egy ilyen papiros elkészítésének, amikor a szappan az szappan, megcsinálod és készen van.
Remek szappan, mindent tud, és az ismerőseid imádják.
Igen, értem én, de gondolkodjunk egy kicsit fogyasztóként is!
Ha a termelői piacon házi füstölt kolbászt, szalámit látsz, megveszed-e gondolkodás nélkül?
Vagy egy finom zöldfűszeres vagy guszta diós sajtot?
Hát persze, hogy nem veszed meg gondolkodás nélkül!
Csak úgy cikáznak a kérdőjelek a fejedben!
Mert egyrészt ott a gusztaság csábító látványa, illata, másrészt pedig nyilván szeretnéd tudni, hogy ki és milyen körülmények között készítette azt az ételt, amit amúgy szívesen megennél, vagy a családod elé tennél az asztalra.
A készítő szakértelme talán még nem is akkora kérdőjel – bár, ha a külcsín megfelel is az elképzeléseidnek, honnan tudhatod, hogy az íze is tetszeni fog? Ekkor jön az benned, hogy:
– Biztos finom, mert olyan jól néz ki!
(Pont ezért szeretünk olyat vásárolni, amit már ismerünk és szeretünk.)
A nagyobb kérdőjel, hogy MILYEN körülmények között, MILYEN eszközökkel, MILYEN eljárással készíti, MILYEN összetevőket használ?
A biztonságos kozmetikum (szappan) ezt tudja:
válaszol a fogyasztód összes kérdésére.
Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak.
A természetes szappanok kedvelői igenis tudják, hogy amit magukra kennek, az kétszer olyan gyorsan szívódik fel a bőrükön keresztül, mintha lenyelnék.
Ha az érdeklődőnek tetszenek a fejében cikázó kérdéseire adott válaszaid, akkor vevőd lesz belőle, ez ilyen “egyszerű”!
A szappankészítő műhely, az alapanyagok, az eljárások, a minőségbiztosítás és -ellenőrzés mind-mind a fogyasztókért vannak.
A védelmükre és az elégedettségükért.
Legyünk őszinték magunkhoz: nem ezt várjuk mi is vásárlóként?
A GMP nem egy gonosz boszorkány, a GMP-t szeretjük 🙂
Velünk van abban, hogy igenis odafigyeljünk a gyártással kapcsolatos minden apró mozzanatra, és segít megtartani az állandó jó minőséget is.
Az viszont való igaz, hogy nem könnyű egy mikrovállalkozásnak önmagának elkészítenie a GMP-t, mert ez a szabvány közép- és nagyvállalkozás szintjeire készült.
Ez meg mi és hogy kerül ide?!
Erre még visszatérünk!
Vélemény, hozzászólás?