UA-37294826-1

Folyékony sampon készítése házilag 2.

Folyékony sampon készítése meleg eljárással

Lassan értem ide, hogy írjak végre a blogra is, rengeteg megoldani valót hozott a honlap kinézetének (sablon) cseréje, a webshop kialakítása.

Nincs még kész, de már látom a végét 🙂 Örömmel készítgetem, most éppen a PayPal fizetési lehetőségnél, meg a csomagküldési feltételek kialakításán dolgozom offline és online is.

Erika kérte (és korábban László is!), hogy osszam meg a folyékony sampon receptet, meg a kis trükköt, amit a korábbi samponos írásban említek.
Egy saját olajkombináció kitalálása után ne felejtsétek el leellenőrizni a szappanreceptszámlálóval!

A folyékony sampon összetevői:

  • Kálium-hidroxid
  • desztillált víz
  • repceolaj
  • zőlőmagolaj
  • ricinusolaj
  • lanolin
  • kókuszvaj
  • napraforgóolaj
  • a hígításhoz gyógynövény-tea, sör, méz… vagy amit akartok :-)+  illóolajok a haj és fejbőr típusának, esetleges problémáinak javítására.

A folyékony szappan-féléknél előnyös, ha több benne a (szobahőmérsékleten) folyékony zsiradék.

Legtöbbször korpás és zsírosodásra hajlamos hajra készítek sampont, de utóbb 2 kedves ismerősöm is segítséget kért: kimondottan kisebesedett fejbőrre ajánljak natúr sampont, olyat, ami a zsírosodás ellen is hatásos.
Nagyon jó érzés, hogy mindkét esetben rendbe jött a fájdalmas bőrfelület.
Teafa és citrom illóolajokat használtam, de zsíros hajra jó még a fahéj és grapefruit illó is.

A gyógynövényfőzet:

Folyékony sampon készítése meleg eljárással

  • kamilla
  • borsosmenta
  • orbáncfű
  • rozmaring
  • apróbojtorján
  • csalán
  • diólevél

Folyékony sampon készítése meleg eljárással

Ez csak egy ajánlat, lehet más is benne, hatóanyag szerint érdemes összeválogatni a belevalókat.

Folyékony sampon készítése meleg eljárással

Folyékony sampon készítése meleg eljárással

Szappanimádók kérdőíve >>> Töltsd ki te is, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Hozzászólások

6 hozzászólás a(z) “Folyékony sampon készítése házilag 2.” bejegyzéshez

  1. Niki avatar
    Niki

    Szia Andi,

    Páromnak szeretnék szülinapjára készíteni folyékony habzó sampont, és igazán csak a Te recepted tűnik használhatónak a neten levők közül.
    Az elkészítési mód titkos, vagy eseleg meg tudnád osztani velem/velünk?

    Előre is köszönöm,
    Niki

    1. Angyalom Szappan avatar

      Kedves Niki!
      Ennek is eljön az ideje, ígérem, figyeld az oldalt!
      Üdv, Andi

  2. lelkes andrea avatar
    lelkes andrea

    Andika kedves, leírná, hogy pontosan hogyan kell ezt a sampont megfőzni? köszönöm szépen
    Andrea

    1. Angyalom Szappan avatar

      Kedves Andrea, köszönöm szépen a bizalmat, és vele a kérdésfeltevést. Órák hosszat kell főzni, de nem a szó szoros értelmében. A legideálisabb erre a lassúfőző edény, ami egyenletesen melegen (de nem forrón!) tart. 5-7 óra biztosan kell hozzá, bár ez az idő azért több dologtól is függ. Lehet másképp is lúgozni, szokás lúgfelesleggel is készíteni, ez esetben utólag kell semlegesíteni. Ehhez már szükséges egy digitális PH mérő, nem elegendő a PH mérő csík. Lépésről lépésre történő leírásra ebben a formában nem vállalkozom, később lesz erre online tanfolyamom. Amennyiben ezen a honlapon és a közösségi oldalakon követ, biztosan nem marad le róla: Szappanmentor.hu Szeretettel: Andi

  3. Andirkó Mihalyné avatar
    Andirkó Mihalyné

    Üdv.Eggyáltalán megbízhatóak ezek a szappanok? Én annyi mindenröl hallottam már, es mind hiába. Én magam is szappant szeretnék váltani,kimondottan természetes gyógynövényekből. Vásárolni szeretnék.:)

    1. Angyalom Szappan avatar

      Kedves Andirkó Mihályné, már nem készítek szappant eladásra. Nagyon sok kiváló magyar szappanos manufaktúra létezik, a Google segít megtalálni őket! Ezen felül bioboltokban is találni természetes, méregmentes készítményeket – ha nem megtanulni szeretné a szappankészítést. Sikeres váltást kívánok szeretettel: Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

UA-37294826-1