Kávés szappan készítése

A szappankészítéshez felhasználható folyadék-félék nagyon változatosak lehetnek. Ha unod a desztillált vizes megoldást, akkor próbáld ki a kávés szappant! Gyönyörű színe mellett van még egy jellegzetes előnye, ha feketekávéval kevered a lúgot: viszonylag kevés adalékról mondhatjuk, hogy illata benne marad az elkészült szappanban, de a kávéról bizony igen!

Kávés szappan készítése

FORTÉLYOK:

 

  • a lúgoldás előtt jól hűtsd le a kávédat a hűtőszekrényben, így keverd a NaOH-val – ezzel elkerülhető a szappanmassza túlmelegedése
  • használhatsz gyengébb, vagy “méreg”-erősre főzött feketét is, a színárnyalatot befolyásolhatod vele
  • tovább játszhatsz a színekkel, rétegekkel is, pl. kétfelé osztod a masszát, egyik felébe még teszel egy kis zaccot, vagy frissen őrölt kávét, és felváltva öntöd formába, esetleg másképp formázod, pl, kanállal
  • meghagyhatod a natúr kávé illatot, esetleg fahéj, szegfűszeg, vanília illattal is dolgozhatsz
  • itt se feledkezz meg arról, hogy végtelen számú variáció van a kezedben; a feketekávé lehet a folyadékod fele, negyede – ahogyan Te szeretnéd! A folyadékszükségleted további része lehet desztvíz vagy akár tej is

 

Kávés szappan készítése

Kávés szappant nem csak a lúgoldásnál használt feketekávéval készíthetsz.
Természetesen akkor is kávés szappanod lesz, ha natúr szappanmasszába kávéőrleményt, vagy zaccot teszel 🙂
Így is lesz kávéillata, és enyhén radírozó hatása is.

Ez a szappan (a képeken)  éppen így készült! 🙂

Kávés szappan készítése

 Kacérkodsz a házi szappankészítéssel, de nem mersz egyedül belevágni?
Kattints most a bizonyosságért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.